Su Sayaç Odaları
Beton Su Sayaç Odasının Sorunları
- 550 kg’lik ağırlığı ile nakliye ve montajda ağır ekipman gerektirmesi.
- Uzun montaj süresi.
- Nakliye ve montajda sıkça görülen kırılmalar, çatlamalar.
- Zamanla su ve kimyasalların da etkisi ile betonun aşınması, incelmesi.
- Isı değişimleri sonucunca buğu oluşması ve sayaçların okunmaması.
- Kışın soğuk havalarda sayaçların donması ve kullanılamaz hale gelmesi.
Plastik Menhollerin Avantajları
- 30 kg’lik ağırlık ile 1 kişi tarafından bile yüklenebilir, monte edilebilir.
- Plastiğe geçiş ile bir günde monte edilen su sayacı odası adedi 3 kat artmıştır.
- Esnekliği sayesinde darbelere mukavimdir.
- Su ve kimyasallara karşı yüksek dayanım sağlar.
- Uzun ömürlüdür.
- %100 sızdırmazdır. Plastik borular ile sızdırmaz bağlantı yapılabilmektedir.
- İçi dolu olan kapak izolasyon görevi görmektedir.
- Kapağa TSE 1478 A15 sertifikası alınmıştır.
Cadde Ağızlığı / Izgara Taban
- Cadde Ağızlığı / Izgara Tabanları yol ve açık alanlardaki yağmur suyunun toplanarak menhollere yönlendirilmesinde kullanılmaktadır.
Çekvalf Kutuları
- Çekvalfler boru hattındaki sıvı akışının geri akmasını önlemek için kullanılır. Çekvalfler yatay olarak ve bakım/temizlik faaliyetlerinin yapılabilmesi için mutlaka rögar içerisinde monte edilmelidir.
Maslak, Kaptaj ve Vana Odası
- Termal suların doğal olarak veya mekanik yolla yeryüzüne çıkması esnasında yer altı ve yer üst suları ile karışmamasını, kirlenmemesini, debi ve sıcaklıkları ile kimyasal bileşimlerinin değişmemesini sağlamak, sudaki gazların kaçmasını önlemek ve termal suları en iyi şekilde toplamak amacı ile özel tekniklerle yapılan toplama havuzu, kuyu galeri, sondaj kuyusu ve benzeri tesisleri ile bunların karışımından oluşan tesislerdir. vana odaları, kaptaj veya maslak odalarında bulunan temiz suyun tahliye, dağıtım ve temizlenmesini çeşitli vanalar yardımı ile sağlayan odalardır. Floteks Subterra markalı PE altyapı ürünleri serisi ile her çapta vana ve kaptaj odasına uygun çözümü üretebilmektedir.
Vantuz Odası
- Boru hatlarının dolumu, boşaltılması ve işletilmesinde hatta hava girişinin ve hattan havanın tahliye edilmesini sağlamak amacıyla kullanılan, hidromekanik prensiplerine göre çalışan vana odalarıdır. Floteks Subetrra markalı PE altyapı ürünleri serisinde her çaptaki hat ve vantuza uygun vantuz odası çözümü üretebilmektedir.
Tahliye Odası
- Gerektiğinde ana kanaldaki debiyi tümüyle bir yan dereye boşaltabilecek kapasitede inşa edilen yapılardır. Genellikle önemli sanat yapılarının hemen menbasında veya sel suyunu kanala alma yapılarından gelebilecek tehlikeli miktarda su varsa bu yapıların mansabına yerleştirilir. Tahliye yapıları ancak bir manevra sonucu görevlerini yerine getirebilirler. Floteks Suberra markalı Pe altyapı ürünleri serisinde her çaptaki hat ve tahliye odasına uygun çözümü üretebilmektedir.
Ana Hat Kesim ve Ayrım Odaları
- Bir kanaldan geçen suyun belli bir bölümünü istenildiği anda, başka bir kanala çevirebilen yapılardır. Yüklenici sulama kanalları üzerindeki prizlere ait projeleri hazırlayarak İdare’nin onayına sunulacaktır. Floteks Subterra markalı PE altyapı ürünleri serisinde her çaptaki Ana hat kesim (ayrım) odasına uygun çözümü üretebilmektedir.
Odalarda Kullanılan Vana ve Vantuzların Tanımı
- Elastosmer yataklı sürgülü vanalar tam kapalı haldeyken su aklisini tamamen durdurur ve kesinlikle su sızdırmazlar. Vanalar tam açık konumdayken ise su akışını bozacak herhangi bir etki yapmazlar. Sızdırmazlık, metal-kauçuk olacak şekilde, vulkanize edilmiş sürgü ile sağlanmaktadır. Sürgü, fonksiyonel dişli yoluna sahip yükselmeyen mil mekanizması döndürüldüğünde aşağı ve yukarı hareket etmektedir. Ayrıca, opsiyon el pozisyon indikatörü ile vana konumunu dışarıdan görme olanağı gerçekleştirilebilir. Elastomer Yataklı Sürgülü Vanaları standart olarak GGG40 Sfreo Döküm malzemeden üretilmektedir.